ISSN:2147-7841 English

Hızlı Erişim


Bu Dergi DOI ve Crosscheck üyesidir


Özet


Ev Kadınlarının Turizm Amaçlı Yöresel Yemek Üretimine Bakış Açıları: Bartın İli Örneği
Gastronomi ve kültür turizmi kapsamında seyahate çıkan turistlerin seyahat nedenleri arasında yöresel yemeklerde yer almaktadır. Bununla birlikte turistler birçok destinasyonda yöresel yemekleri deneyimleme konusunda sıkıntılar (estetik, lezzet, kalite, hijyen, fiyat) yaşamaktadır. Bu sıkıntıların aşılmasında yöresel yiyecek hizmeti sunan işletmelerinin nicel ve nitel açıdan yeterli hale getirilmeleri gerekmektedir. Bu araştırmada ev hanımlarının turistler için yöresel yemek üretme konusundaki bakış açılarının ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda kültür ve deniz turizminde önemli bir varış noktası olan Bartın ilinde ikamet eden 420 ev kadınından anket tekniği ile veri toplanmıştır. Verilerin analizi sonucunda ev kadınlarının yöresel yemeklere yönelik tutumlarının üretim, eğitim, girişimcilik ve menü alt boyutlarında şekillendiği saptanmıştır. Ayrıca il özelinde ev kadınlarının bakış açısıyla Bartın ili yöresel yemeklerine yönelik bir sınıflandırma yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Turizm, yöresel yemek, ev kadınları, bakış açısı, Bartın.

Gelişmiş Arama


Duyurular

    Eylül 2017 sayısı

    Dergimizin Eylül 2017 (Cilt: 7 Sayı:2) sayısı yayınlanmıştır. Tüm yazar ve hakemlerimize katkıları için teşekkür ederiz.


    Mart 2018 sayısı

    Dergimizin Mart 2018 (Cilt: 8 Sayı: 1) sayısı için makalelerinizi 15 Ocak 2018 tarihine kadar gönderebilirsiniz.



Adres :Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences
Telefon :370-433 88 34 Faks :370-433 88 37
Eposta :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri