ISSN:2147-7841 Türkçe

Quick access







Özet


Ev Kadınlarının Turizm Amaçlı Yöresel Yemek Üretimine Bakış Açıları: Bartın İli Örneği
Gastronomi ve kültür turizmi kapsamında seyahate çıkan turistlerin seyahat nedenleri arasında yöresel yemeklerde yer almaktadır. Bununla birlikte turistler birçok destinasyonda yöresel yemekleri deneyimleme konusunda sıkıntılar (estetik, lezzet, kalite, hijyen, fiyat) yaşamaktadır. Bu sıkıntıların aşılmasında yöresel yiyecek hizmeti sunan işletmelerinin nicel ve nitel açıdan yeterli hale getirilmeleri gerekmektedir. Bu araştırmada ev hanımlarının turistler için yöresel yemek üretme konusundaki bakış açılarının ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda kültür ve deniz turizminde önemli bir varış noktası olan Bartın ilinde ikamet eden 420 ev kadınından anket tekniği ile veri toplanmıştır. Verilerin analizi sonucunda ev kadınlarının yöresel yemeklere yönelik tutumlarının üretim, eğitim, girişimcilik ve menü alt boyutlarında şekillendiği saptanmıştır. Ayrıca il özelinde ev kadınlarının bakış açısıyla Bartın ili yöresel yemeklerine yönelik bir sınıflandırma yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler
Turizm, yöresel yemek, ev kadınları, bakış açısı, Bartın.

Advanced Search


Announcements


Adress :Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences
Phone :370-433 88 34 Fax :370-433 88 37
Email :nturker@karabuk.edu.tr

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri